Kategoria: Przekąski

Krajanka morelowa
Krajanki to ciasta, które przekłada się po upieczeniu na metalową kratkę, aby wystygły, a następnie kroi się je na kawałki.

Lekki chleb żytni
Mąka żytnia zawiera znacznie mniej glutenu niż pszenna, więc wypiekany z niej chleb jest mało pulchny, a za to dość wilgotny. Tradycyjnie doprawia się go kminkiem. Taki chleb doskonale smakuje z miękkimi serami.

Sałatka szpinakowa z cieciorką
Nie musimy jadać ciężkostrawnych sałatek szpinakowych z mnóstwem tłuszczu i cholesterolu. Ta chrupka, świeża i pyszna sałatka jest bogata w przeciwutleniacze, błonnik i substancje chroniące przed rakiem.

Pierożki z kiełbasą i serem
Szalenie prosty przepis na pierożki. Nadają się idealnie jako przekąska między posiłkami.

Błyskawiczne burrito
Znane danie kuchni meksykańskiej na śniadanie. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut, przygotuj tylko składniki!

Łamańce orzechowe
Zamiast mieszanki orzechów do masy na łamańce można dodać tylko orzeszki ziemne lub migdały.