Kategoria: Przekąski
Zapiekanka z batatów
Zapiekankę z batatów robi się z ugotowanych słodkich ziemniaków rozgniecionych z brązowym cukrem, cynamonem, zielem angielskim i gałką muszkatołową. Co oryginalne, zapieka się ją ze słodkimi piankami cukrowymi.
Pyszna sałatka jabłkowa
To zupełnie wyjątkowa sałatka, której przygotowanie jest banalnie proste.
Bułeczki czosnkowo-ziołowe
Łatwe do przyrządzenia bułeczki, które można zabrać do pracy na drugie śniadanie.
Plasterki jabłek w glazurze
W glazurze najlepiej będą smakowały jabłka Golden Delicious, które są słodkawe, soczyste i kruche. Te jabłka są dobre na surowo, ale w glazurze będą pysznym deserem.
Roladki sushi
Te roladki, jak większość potraw japońskich, zawierają niewiele tłuszczu. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, można je zatem przyrządzić samemu. Należy użyć specjalnego ryżu do sushi, który po ugotowaniu lekko się klei.
Pikantne tosty ze stekiem
Te tosty świetnie sprawdzą się podczas rodzinnego grilla.
Dip piwny
Oryginalny pomysł na dip, który idealnie będzie komponował się z grzankami albo preclami.
Sałata jesienna
Ta sałatka to zdrowe i pyszne drugie śniadanie, które zrobisz w 20 minut.
Kulki serowo-cytrynowe
Domowe praliny to świetna alternatywa dla kupnych słodyczy. Smakują lepiej, a do tego doskonale znasz ich skład.
Kanapeczki z krewetkami
Kanapeczki z pewnością zrobią wrażenie na gościach podczas imprezy, a jedna zawiera tylko 43 kcal.