Kategoria: Przekąski
Pasztet z kurzych wątróbek
Ten sycący pasztet o gładkiej konsystencji jest łatwy i szybki do przygotowania. Podawaj go z plastrami jabłka, podpieczonymi w tosterze kromkami bagietki lub z macą. Jeśli chcesz przygotować pyszną przekąskę, rozsmaruj go na toście.
Sałatka śledziowa
Zaparzanie śledzi to metoda, dzięki której mięso pozostaje soczyste i nie pachnie tak intensywnie, jak wtedy, gdy się je grilluje czy piecze. Sałatkę śledziową najlepiej podawać z razowym chlebem.
Pieczarki ze szpinakiem i serem
Za sprawą nadzienia ze świeżego szpinaku, chudego sera ricotta oraz kasztanów wodnych i chrupiących orzechów włoskich pieczarki ze szpinakiem i serem są przekąską bogatą w smaku, choć bardzo lekką. Jedna porcja zawiera znacznie mniej kalorii, tłuszczu i sodu niż porcja klasycznych grzybów z farszem.
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i grejpfrutem
Gdy w chłodny zimowy dzień podamy tę kolorową sałatkę z kawałkami pomarańczy i grejpfrutów, przypomni nam się lato. Połączenie świeżego smaku cytrusów oraz czerwonej cebuli i oliwek jest wyśmienite.
Bruschetta z pomidorami i szynką
Malutkie zapiekane kanapki z sosem pesto, szynką parmeńską oraz dojrzałymi pomidorami to kwintesencja śródziemnomorskiego smaku. Są popularne w południowej Francji i we Włoszech. Poniższy przepis daje możliwość wykorzystania resztek bagietek.
Ser brie z owocami i karmelem
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Skorzystaj z naszego przepisu.
Chrupiące ciasteczka z żurawinami
Łatwe do przygotowania słodziutkie ciasteczka z żurawinami. Dodatek orzechów włoskich nadaje im wyjątkową chrupkość.
Rubinowe tartaletki owocowe
Marchewka i buraki nadają wspaniały smak i kolor nadzieniu z suszonych owoców i zwiększają jego wartość odżywczą. SKALA TRUDNOŚCI: Średnie CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 minut LICZBA…
Sandwicze bostońskie
Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.
Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.