Kategoria: Pomysły czytelników
Zupa marchewkowa z koperkiem
Każdy talerz tej smakowitej zupy zawiera cztery razy więcej witaminy A, niż wynosi zalecana dzienna dawka, a także witaminę C, potas i błonnik.
Gęsty sos do ciast
Jeśli chcesz urozmaicić trochę swoje brownie, to podaj je z samodzielnie przygotowanym sosem.
Surówka z białej i czerwonej kapusty
Paprykę można w tym przepisie zastąpić 3 dużymi, startymi marchewkami.
Steki z jagnięciny z rozmarynem
Jagnięcina wyjątkowo dobrze smakuje z aromatycznym sosem z czerwonej cebuli, czosnku, rozmarynu i czarnych oliwek. Podawane do niej purée z fasoli flageolet jest pyszne, a do tego bogate w błonnik. Wspaniałym dodatkiem są zielone warzywa, takie jak grillowana cukinia czy świeży szpinak z patelni.
Dżem jagodowy z cynamonem
Ten dżem można przygotować z zamrożonych owoców, dlatego nawet środek zimy może być dobrym momentem żeby się za to zabrać.
Paluszki pszenne z miodem
Paluszki to doskonała alternatywa dla gotowych i zwykle mało zdrowych przekąsek po które chętnie sięgamy spędzając wieczór przed telewizorem.


