Kategoria: Pomysły czytelników

Barszcz czerwony
Tradycyjny barszcz smakuje wyśmienicie z odrobiną śmietany i żytnim pieczywem. Posiekane zielone warzywa liściaste, takie jak botwina, jarmuż lub boćwina, wzbogacają jego smak i podnoszą wartość odżywczą.

Chrupiące wontony
Ta przekąska zrobi furorę na przyjęciu, a jest niskokaloryczna i łatwa w przygotowaniu.

Chlebek dyniowy z żurawiną i orzechami
Orzechy włoskie i wytłaczany z nich olej zawierają zdrowe dla serca tłuszcze, które usuwają cholesterol z tętnic.

Ciasto marchewkowo-ananasowe
Trudno wyobrazić sobie inny deser, który dostarczałby organizmowi równie dużo witaminy A.

Sałatka z kukurydzy, pomidorów i komosy
Komosa ryżowa, zwana superzbożem, to doskonałe źródło białka. Zawiera więcej NKT i mniej węglowodanów niż inne zboża.

Zupa z cieciorki, orzo i szparagów
Ta sycąca zupa jest prosta do zrobienia, a przy tym bardzo smaczna i w zasadzie nie zawiera tłuszczu. Dobrze smakuje z chrupiącym pieczywem. Jeśli podajesz ją jako główne danie, możesz na koniec dodać odrobinę utartego ostrego sera.