Kategoria: Pomysły czytelników
Placek bezowy z kremem kokosowym
Pyszne ciasto, które z powodzeniem można przygotować na świąteczny stół.
Roladki z sarniny
Roladki to mięso zwijane z nadzieniem. W naszym daniu na wyjątkowe okazje, w cienkie plastry kruchej sarniny zawijamy orzeźwiające nadzienie żurawinowe i dusimy w sosie z czerwonego wina.
Kanapka klubowa
Pierwszą warstwę kanapki można urozmaicić kawałkami pieczonej piersi kurczaka lub plastrami indyka.
Medaliony wieprzowe po wiejsku
Przyrumienione na patelni polędwiczki podaje się z jabłkami, pieczarkami i sosem jabłkowym.
Fajita z mięsem kurczaka i kozim serem
Tradycyjną fajitę przygotowuje się z pokrojonego w paseczki grillowanego steku, można go jednak zastąpić mięsem kurczaka marynowanym w soku z limonki i opieczonym z przyprawioną na słodko cebulą i papryką. Przed zawinięciem nadzienia w tortillę należy je posypać pokruszonym kozim serem.
Dżem z karmelizowanej cebuli
Ten dżem zaskoczy was swoim smakiem i będzie to bardzo pozytywne zaskoczenie.


