Kategoria: Pomysły czytelników

Świderki z pieczonymi warzywami
Pieczenie jest metodą, która najlepiej wydobywa smak warzyw. Jedna porcja makaronu z pieczonymi warzywami dostarcza ponad jedną trzecią zalecanej dziennej dawki błonnika.

Pieczona flądra
Rybę przyrządza się bardzo szybko, a jest zdrowym daniem, które można serwować często na różne sposoby.

Łatwe ciasto bananowo-orzechowe
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe robi się z gotowego ciasta w proszku, co pozwala oszczędzić czas. Podajemy przepis na dwie niezbyt duże blaszki. Ciasta wystarczy dla sześciu głodnych osób.

Ziemniaki au gratin
Ta zapiekanka ziemniaczana to doskonały pomysł na proste danie obiadowe, ale też wyborny dodatek do dania mięsnego.

Trufle z dwóch rodzajów czekolady
Żeby wykonać ładną polewę z czekolady wystarczy ułożyć cukierki na widelcu, zanurzyć je w roztopionej czekoladzie, a następnie usunąć nadmiar polewy.

Zupa rybna z pomidorami i koprem włoskim
Przetwory pomidorów, na przykład duszone pomidory, to bogate źródło likopenu, roślinnej substancji chroniącej przed rakiem prostaty.