Kategoria: Pomysły czytelników

Sałatka z tuńczyka i fasolki szparagowej
W przepisie można wykorzystać świeże steki lub tuńczyka z puszki. Można też zastąpić go usmażonymi na patelni krewetkami lub łososiem.

Krajanka morelowa
Krajanki to ciasta, które przekłada się po upieczeniu na metalową kratkę, aby wystygły, a następnie kroi się je na kawałki.

Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi
Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi można upiec w dowolnej porze roku. Poza sezonem należy użyć do nich mrożonych malin i czarnych jagód.

Minestrone z pesto
Minestrone z pesto przygotowuje się z gotowego wywaru warzywnego, gotowych pierożków tortellini i pesto ze słoika. Ta pyszna zupa jest gotowa w 30 minut.

Ziołowa lasagne z warzywami
Lasagne to włoski makaron w kształcie szerokich pasów. Przyrządza się z niego zapiekankę o tej samej nazwie. My przełożymy makaron sosem z pomidorów, bakłażanów oraz pieczarek z dodatkiem ziół i zalejemy sosem twarożkowym.

Makaron z indykiem i porami
To świetna propozycja na rodzinny obiad, ponieważ danie to smakuje zwykle zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis jest bardzo prosty, a danie, choć pożywne i bogate w białko, zawiera niewiele tłuszczu.