Kategoria: Pomysły czytelników

Frittata z białek
Czerwona i zielona papryka, cebula i pieczarki dodają smaku frittacie z białek. Nie zawiera ona żółtek, więc jest lżejsza niż inne potrawy tego typu.

Smoothie bananowo-morelowe
Koktajle mleczne wróciły do łask w nowej odsłonie. Są dziś bardziej orzeźwiające i lżejsze, a robi się je z wielu owoców i jogurtu lub soku owocowego z mlekiem. Tego rodzaju napoje są pełne witamin i minerałów. Można je podać na śniadanie, lunch lub na podwieczorek.

Sałatka makaronowa z warzywami
Makaron do tej sałatki należy ugotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.

Szybka zupa z kurczakiem
Świetna zupa na szybki lunch lub kolację. Bulion drobiowy nabiera kolorów dzięki dodaniu czerwonej papryki, kukurydzy oraz świeżych zielonych warzyw. Dodatek sherry sprawia, że zupa zyskuje wyjątkowy smak i podana z bułkami staje się wyśmienitym, lekkim posiłkiem.

Pasta z łososia z rukwią wodną
Pasta ze świeżego łososia jest łatwa i szybka do przygotowania. Podana z rukwią wodną i chrupiącymi grzankami albo cienko pokrojonym żytnim chlebem będzie smacznym wstępem do dania głównego.

Krewetki po tajsku
Mleczko kokosowe light różni się od bardzo gęstego, słodkiego mleczka używanego do deserów i koktajli. Zawiera ono mniej tłuszczu, ale ma wspaniały smak i łagodzi pikantne curry. To pyszne danie z krewetek przyrządza się błyskawicznie.