Kategoria: Pomysły czytelników
Kurczak w sosie pomarańczowym
Mięso kurczaka idealnie komponuje się ze słodkim sosem pomarańczowym, a całość uzupełniają miękkie rodzynki.
Makaron z kiełbasą i papryką
Każda odmiana papryki zawiera fitozwiązki, które chronią przed chorobami serca, udarami i nowotworami.
Makaron z sosem bez gotowania
Surowe świeże warzywa, w przeciwieństwie do gotowanych, nie tracą witamin.
Kurczak z pieczarkami w cieście
Ciasto mrożone wyjmujemy przed użyciem z zamrażalnika, aby zmiękło i nadawało się do krojenia. Nie powinno się jednak całkowicie rozmrozić.
Gulasz irlandzki
Klasyk kuchni irlandzkiej został w tej potrawie wzbogacony o większą ilość warzyw.
Gumbo z krabami
Okra – główny składnik tego luizjańskiego gulaszu – zawiera pektyny, które zmniejszają stężenie cholesterolu i chronią przed wrzodami żołądka.
Burgery pieczarkowe
Warto użyć do tych burgerów bułeczek aromatyzowanych cebulą lub ziołami, wtedy będą smakowały jeszcze lepiej.
Ostrygi zapiekane w sosie śmietanowym
Ostrygi nadają się do jedzenia, kiedy staną się pulchne i zaczną się zawijać na brzegach.
Kawałki kurczaka w cieście
Kawałki kurczaka w cieście to danie szybkie do przygotowania. Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka obtacza się w cieście naleśnikowym i smaży na głębokim tłuszczu. Usmażenie jednej porcji zabiera zaledwie 5 minut.
Cebulowe paluszki chlebowe
Paluszki ze smażoną cebulą mają bogatszy smak i ładnie wyglądają.