Kategoria: Pomysły czytelników

Tarta z warzywami
Każdy kawałek tej smakowitej tarty zawiera dużo błonnika i innych substancji odżywczych, takich jak witamina C i beta-karoten.

Chili z dwóch rodzajów fasoli
Danie to jest smaczne i wyjątkowo pożywne, choć nie zawiera mięsa. Można je przygotować w pół godziny. Dwa rodzaje fasoli i kukurydzy przyrządzamy w gęstym sosie pomidorowym, przyprawionym ziołami i świeżym chili. Podaje się je z gotowanym ryżem lub gorącym chlebem.

Mango brûlée
Pyszny i zdrowy, owocowy deser, który z łatwością można przygotować na grillu.

Hummus sojowy z grzankami z chlebka pita
Ten niezwykły hummus przyrządzany jest z edamame, czyli zielonych ziaren soi, a nie, jak tradycja nakazuje, z cieciorki. Tahini to pasta z mielonego sezamu, przypominająca nieco masło arachidowe. Sezam jest doskonałym źródłem manganu i miedzi, zawiera sporo magnezu, steroli, związków roślinnych obniżających poziom cholesterolu we krwi.

Faszerowana papryka z Kentucky
Papryka faszerowana to świetny pomysł na pyszny obiad. Można podać ją z ziemniakami albo bez żadnych dodatków.

Wiśnie z kruszonką
Czereśnie i wiśnie to osobne gatunki, ale tu sprawdzą się i jedne i drugie.