Kategoria: Pomysły czytelników
Zapiekanka makaronowa z serem i pomidorami
Makaron z sosem serowym, marchewką i pomidorami ma ciekawy smak i dużo witamin.
Placek rabarbarowo-truskawkowy
Placek z rabarbarem i truskawkami można przygotować bardzo szybko, jeśli spód upiecze się z gotowego ciasta. Na gotowy spód wykłada się nadzienie, które następnie przykrywa się kratką z ciasta.
Racuchy maślankowo-jagodowe
Słodkie, owocowe racuchy. Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, zwłaszcza jeśli nie mamy pomysłu na danie dla dzieci.
Donaty ziemniaczane z wiórkami marchwiowymi
Donaty to klasyczna amerykańska odmiana naszych pączków, z dziurką w środku. W tym przepisie dodajemy do nich wiórki z marchewki, które są dobrym źródłem beta-karotenu, przeciwutleniacza chroniącego organizm przed chorobami.
Tortille z grillowanymi warzywami
To doskonała propozycja na grilla, ale warzywa można też upiec w opiekaczu i dowolnego dnia cieszyć się pyszną kolacją.
Grillowany kurczak o aromacie wędzonki
Pamiętaj żeby podczas grillowania najgrubsze kawałki układać na środku rusztu.
Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.
Stek z indyka z szalotką i czosnkiem
Grillowanie indyka pod pokrywą pozwala skrócić czas pieczenia nawet o jedną trzecią. Warto jej użyć jeśli chcemy szybciej zjeść to danie.
Ciasteczka z rodzynkami
Pierwszą porcję ciasta można odmierzyć łyżką, resztę zaś odrywać palcami, starając się wziąć go za każdym razem tyle samo.
Linguine ze szpinakowym pesto
Sos ze szpinaku i papryki jest bogaty w fitozwiązki, które chronią przed ślepotą w wieku starczym.