Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Pieczarki sauté

Pieczarki sauté

Błyskawicznie przygotujesz pyszny dodatek do dań mięsnych jeśli tylko masz w domu niewielką nawet ilość pieczarek.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

10 minut

LICZBA PORCJI:

4


SKŁADNIKI:

50 g masła
450 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka sosu sojowego

PRZYGOTOWANIE:

1) Roztopić masło na patelni. Wrzucić pieczarki. Dodać sok z cytryny i sos sojowy. Smażyć 6–8 minut, cały czas mieszając, aż pieczarki zmiękną.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 132 kcal, 12 g tłuszczów (w tym 7 g NKT), 31 mg cholesterolu, 350 mg sodu, 5 g węglowodanów, 1 g błonnika, 4 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

4.8/5 - (5 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x