Kategoria: Przepisy

Superbrownie
Za sprawą płatków czekolady i orzechów makadamia w cieście superbrownie to wielka, słodka uczta. Ciasto jest bardzo sycące, więc można je podzielić na malutkie kawałki i poczęstować wielu łasuchów.

Zupa krem z krewetkami królewskimi
Klasyczna zupa z owocami morza. Dodana w ostatniej chwili posiekana czerwona papryka nadaje jej wyśmienity smak, ciekawą konsystencję i dostarcza witamin. Jej użycie to doskonały pomysł, można w ten sposób zastąpić tłustą śmietanę, którą zwykle ozdabia się zupy.

Pizza z serem pleśniowym
Wystarczy jeden kęs pizzy z serem pleśniowym, żeby się przekonać, że mięso w pizzy wcale nie jest niezbędne. Bazylia, czosnek, pomidory i ser pleśniowy zapewniają tej potrawie wspaniały smak.

Irlandzki chleb sodowy
Tradycyjny irlandzki chleb przygotowuje się bardzo szybko ponieważ jest robiony na sodzie. Naszą wersję z rodzynkami można jeść nawet bez dodatków.

Sałatka makaronowa z bekonem
Makaron do tej sałatki należy gotować al dente. Nie można go przegotować, bo będzie się rozpadał w sałatce.

Ciągutkowe brownie
Ciągutkowym brownie można się rozkoszować, nie rezygnując ze zdrowej diety. Dzięki dodaniu beztłuszczowego jogurtu i białka jaj ten wspaniały deser jest mniej kaloryczny. W porównaniu z klasycznym brownie zawiera o ponad połowę mniej kalorii, niewiele tłuszczu i śladowe ilości cholesterolu.