Kategoria: Przepisy

Kanapki z tuńczykiem i salsą
Salsa nie tylko wzbogaca smak tuńczyka z puszki, lecz również sprawia, że staje się on bardziej soczysty bez konieczności dodawania oleju. Awokado zapewnia mu zaskakująco kremową konsystencję, a także dodaje mnóstwo „dobrych” kwasów tłuszczowych.

Owoce morza
O świeżych skorupiakach i mięczakach mówi się, że są prawdziwym smakiem morza. Ich mięso jest chude i dostarcza wielu ważnych pierwiastków, takich jak jod, potas, żelazo czy cynk.

Kanapki z łososiowymi ciasteczkami
Jeśli smak łososia z puszki jest dla kogoś zbyt intensywny, niech przyrządzi tę kanapkę z wędzonym łososiem, sprzedawanym w foliowych opakowaniach. Jeśli jednak ten pierwszy przypada nam bardziej do gustu, użyjmy go 450 g.

Chleb ziemniaczany
Bochenek z błyszczącą skórką wygląda bardzo apetycznie. Ziemniaki dostarczają dużej ilości potasu oraz witamin C i B6.

Wegetariańskie chili
To chili najlepiej będzie smakowało w połączeniu z ryżem.

Placek jogurtowo-cytrynowy
Placek jogurtowo-cytrynowy zawdzięcza cudowny smak sokowi z cytryny, skórce otartej z cytryny i beztłuszczowemu jogurtowi. Dzięki użyciu słodziku, chudej bitej śmietany w spreju i spodu z krakersów razowych jest to bardzo lekki deser.