Kategoria: Przepisy
Gulasz z piwem
Gęsta potrawa o małej zawartości tłuszczów nasyconych i dużej ilości błonnika.
Marynowana wołowina
Duszone mięso jest gotowe, kiedy można bez trudu wbić długi widelec w miejscu, gdzie jest ono najgrubsze.
Klops słodko-kwaśny
Najszybciej piecze się klopsy w kuchence mikrofalowej. Klops słodko-kwaśny, doprawiony zupą cebulową, jest gotowy już po 10 minutach!
Strogonow z patelni
Pyszna propozycja na niedzielni czy świąteczny obiad.
Chałka z makiem
Pieczenie w domu chałki to powrót do tradycji. Znów można się cieszyć dolatującym z piekarnika wspaniałym zapachem.
Zupa z kurczakiem i makaronem
W tej zupie zamiast makaronu chińskiego można użyć vermicelli, udon, ryżowego lub jajecznego, a zupę doprawić orientalnymi ziołami i przyprawami, takimi jak świeży imbir, świeża papryczka chili i listki kolendry.
Migdałowe biscotti z kardamonem
Wspaniały pomysł na wyjątkowe ciastka. To, co wyróżnia biscotti jest mielony kardamon, esencja migdałowa i kwaśna śmietana. Efekt? Doskonały.
Chleb na zakwasie
Możemy upiec pyszny chleb na naturalnym zakwasie, wykorzystując mikroorganizmy występujące naturalnie w powietrzu i w mące. Przygotowanie takiego zakwasu wymaga trochę czasu.
Czaj
Specjalny przepis na czaj. W naszej propozycji polecamy dodanie takich przypraw, jak kardamon, cynamon czy… pieprz.
Sarnina zdrowsza od wołowiny
Zawierająca więcej białka i mniej tłuszczu sarnina to najzdrowsze czerwone mięso.