Kategoria: Przepisy
Placek malinowy z bitą śmietaną
Spód z pokruszonych ciasteczek dobrze smakuje, a pozwoli zaoszczędzić trochę czasu potrzebnego na wykonanie ciasta.
Sos pesto
Jeśli pesto ma być zamrożone, należy zalać je oliwą z oliwek. Dzięki temu nie zbrązowieje, lecz zachowa ładny zielony kolor.
Sos sycylijski do spaghetti
Wołowina z dodatkiem pomidorów i czosnku to niezwykle smaczne połączenie.
Omlet z papryką i serem
Omlet z papryką i serem przyrządza się tylko z dwóch jajek i aż czterech białek oraz z chudego sera mozzarella i mleka 0%, dzięki czemu ma on stosunkowo mało kalorii i tłuszczu, ale jest bardzo sycący.
Tartaletki dyniowe
Dynia to jedno z tych warzyw, z których można przyrządzać zarówno słodkie, jak i słone dania. Upieczmy tartę dyniową. Zwykle przyrządza się ją z kruchego ciasta, ale my zastąpimy je zawierającym mniej tłuszczu ciastem filo i dodamy świeże owoce. Tartaletki te doskonale smakują z kawą.
Taco z salsą i guacamole
To pożywne, smaczne i kolorowe danie zawiera bardzo mało nasyconych kwasów tłuszczowych. Łatwo i szybko się je przyrządza. Przekona do kuchni wegetariańskiej nawet najzagorzalszych zwolenników jedzenia mięsa


