Kategoria: Przepisy

Jogurt waniliowo-owsiany
Owies zawiera cenny rozpuszczalny błonnik, który zmniejsza stężenie cholesterolu we krwi, a także chroni serce i układ krążenia. Koktajl ma niski indeks glikemiczny, a zatem na długo dostarcza energii.

Muffinki owocowo-warzywne
Muffinki zawdzięczają wartości odżywcze i smak tartym warzywom oraz suszonym owocom. Zawierają niewiele cukru, więc z czystym sumieniem polecamy je na drugie śniadanie do szkoły lub pracy albo na podwieczorek.

Zupa szparagowa
Szparagi to bardzo bogate źródło kwasu foliowego, który zapobiega chorobom serca i wadom rozwojowym płodu.

Szaszłyki jagnięce z ryżem figowym
Marynata nadaje smak tym delikatnym soczystym i słodkawym szaszłykom. Mięso wystarczy marynować pół godziny, choć lepiej przez całą noc. Szaszłyki najlepiej podawać z sałatą, miską chudego jogurtu naturalnego wymieszanego z utartym ogórkiem oraz posiekaną świeżą miętą i natką pietruszki.

Sałatka z makaronem, szynką i bobem
Szybka i łatwa w przygotowaniu – świetna sałatka dla osób zapracowanych i zabieganych. Można się nią nasycić, a sos z rukwi i orzechów włoskich nadaje jej niepowtarzalny smak.

Muffinki „Jeszcze trochę”
Jeśli spróbujesz pysznych babeczek „Jeszcze trochę”, na pewno postanowisz upiec ich więcej. Wspaniały smak zawdzięczają herbatnikom digestive, płatkom czekolady mlecznej i kremowi z pianek marshmallow.