Kategoria: Przepisy
Piersi kurczaka z cytryną i koperkiem
Z cytryną i koperkiem przygotowuje się zazwyczaj ryby, ale kurczak z tymi dodatkami jest równie dobry. Piersi kurczaka, najpierw podsmażone, a potem podduszone w sosie, są miękkie i soczyste.
Polędwica wołowa z ziołami
Jeśli zostanie trochę pieczonej wołowiny z poprzedniego dnia, można pokroić ją na wąskie paseczki, dodać cebulę, paprykę i dressing do sałatek, a następnie wymieszać i wstawić do lodówki, aby sałatka się przegryzła.
Ciasto z orzechami pekan
Orzechy pekan nadają ciastu niepowtarzalny smak. Ozdobione lukrem będzie się też pięknie prezentowało.
Wrapy z sałaty z kurczakiem
Inspiracją dla tej potrawy była kuchnia południowo-wschodniej Azji. Mięso kurczaka należy gotować w wywarze imbirowym, podzielić na kawałeczki i wymieszać z warzywami, sosem sojowym i octem.
Chłodnik z porów
Chłodnik przypomina krem z porów o nazwie Vichyssoise, podawany zazwyczaj na zimno. Jeśli jednak nie ma czasu na studzenie, można zjeść zupę na gorąco.
Nektarynki z owsianą posypką
Uduszone nektarynki posypane złocistą kruszonką z płatków owsianych to przepyszny deser, który przyrządza się błyskawicznie. SKALA TRUDNOŚCI: Łatwy CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut LICZBA PORCJI: 4…
Sałatka makaronowa ze szparagami
Lekka sałatka makaronowa ze szparagami stanowi idealną propozycję na kolację.
Martini
Przepis na drinka martini jest bardzo prosty i bez trudu każdy go odtworzy.
Sandwicze z pastą z tofu
Kanapki z pastą tofu są idealne na szybkie śniadanie, lub kolację. Z powodzeniem można zabrać je też ze sobą do pracy.
Kurczak w sosie pomidorowym z bazylią
Gdy przygotujemy kurczaka w pysznym sosie pomidorowym z bazylią, domownicy, skuszeni wspaniałym zapachem, zbiegną się do kuchni, zanim jeszcze podamy tę potrawę na stół. Jako dodatki polecamy ugotowaną na parze cukinię albo kolby kukurydzy.