Kategoria: Przepisy

Śliwki z bitą śmietaną
Śliwki są dostępne od czerwca do listopada. Najlepsze są mięsiste, miękkawe, o słodkiej woni. Właśnie takie będą się świetnie nadawały do tego deseru.

Makaron na kolację
Makaron z dodatkiem kurczaka i warzyw to sycąca, a jednocześnie zdrowa kolacja.

Stir-fry z jagnięciny i szpinaku
Mrożony, siekany szpinak zachowuje wartości odżywcze świeżego szpinaku. Można go z powodzeniem użyć do niektórych potraw, co znacznie przyspieszy ich przygotowanie, choćby dlatego, że nie trzeba go płukać.

Roladki sushi
Te roladki, jak większość potraw japońskich, zawierają niewiele tłuszczu. Wszystkie składniki są łatwo dostępne, można je zatem przyrządzić samemu. Należy użyć specjalnego ryżu do sushi, który po ugotowaniu lekko się klei.

Klasyczne żółte babeczki
Takie klasyczne babeczki z dodatkiem bitej śmietany sprawdzą się zawsze. Możesz podać je do kawki, ale też udekorowane będą apetycznie prezentowały się na świątecznym stole.

Łosoś w panierce z orzechów pekan
Łosoś to ryba, która zawiera bardzo dużo kwasów omega-3, a w połączeniu z panierką z orzechów dostarczy jeszcze więcej wartości odżywczych.