Kategoria: Przepisy

Gulasz z tofu
Tofu jest bogatym źródłem białka sojowego, a także zawiera substancje mające korzystny wpływ na serce i kości. W tej potrawie podamy je z pysznym, bogatym w przeciwutleniacze węgierskim sosem przyrządzonym z pomidorów, papryki i szczypioru.

Napój winogronowy
W czerwonych winogronach jest wyjątkowo dużo resweratrolu, przeciwutleniacza dobrze przebadanego przez naukowców. Uważa się, że ten związek chroni przed rakiem, a także przedłuża życie i hamuje procesy starzenia się.

Szybka pizza na spodzie z bułki
Do przygotowania zamiast opiekacza można z powodzeniem wykorzystać grill.

Dorsz nadziewany koprem włoskim
Pyszne danie rybne. Unikalny smak dorsza uzupełniamy koprem włoskim. Tym razem robimy z niego nadzienie, które następnie owijamy w filety.

Zapiekanka z batatów
Zapiekankę z batatów robi się z ugotowanych słodkich ziemniaków rozgniecionych z brązowym cukrem, cynamonem, zielem angielskim i gałką muszkatołową. Co oryginalne, zapieka się ją ze słodkimi piankami cukrowymi.

Pyszna sałatka jabłkowa
To zupełnie wyjątkowa sałatka, której przygotowanie jest banalnie proste.