Kategoria: Przepisy

Wiejska frittata
Świetny pomysł na smaczne danie na śniadanie. Łagodna w smaku dynia doskonale komponuje się w tym omlecie z wyrazistymi porami. Podawać ze szpinakiem i gotowanymi młodymi ziemniakami.

Sałatka z kukurydzy, pomidorów i komosy
Komosa ryżowa, zwana superzbożem, to doskonałe źródło białka. Zawiera więcej NKT i mniej węglowodanów niż inne zboża.

Racuchy z płatków owsianych
Do tych racuchów będzie świetnie pasował mus jabłkowy, albo bananowy.

Risotto z kaszy perłowej ze szparagami i grzybami
W klasycznym włoskim przepisie ryż podsmaża się na maśle. My zastąpimy ryż kaszą perłową, masło zaś oliwą z oliwek.

Stratta z kiełbasą i serem
Kuchnia amerykańska to nie tylko burgery. Dowodem na to jest stratta. Polecamy spróbować każdemu!

Mus truskawkowo-bananowy
Słodki i pyszny mus pełen owoców. Idealna przekąska dla dzieci.