Kategoria: Przepisy

Panini z serem i rostbefem
Panini to znana, włoska potrawa. Warto spróbować przygotować ją także na polskim stole. Zwłaszcza, że nadaje się idealnie jako pożywne śniadanie bądź kolacja.

Dorsz z papryką po baskijsku
To świetne danie z jednego garnka zachwyca bogactwem kolorów i smaków. Zawdzięcza to papryce, pomidorom i chili. Najlepiej podawać z chlebem wiejskim i kruchymi listkami…

Gnocchi z sosem pomidorowym
Na sos nadają się tylko bardzo dojrzałe pomidory. Dla wzmocnienia smaku i koloru można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Danie najlepiej przygotowywać, gdy trwa sezon na pomidory.

Wegetariańskie burgery
Małe burgery doskonale sprawdzają się na przyjęciu albo jako urozmaicenie codziennego menu. Burgery warzywne są miękkie i delikatniejsze od mięsnych, dlatego podczas smażenia trzeba się z nimi obchodzić ostrożnie.

Barszcz czerwony
Tradycyjny barszcz smakuje wyśmienicie z odrobiną śmietany i żytnim pieczywem. Posiekane zielone warzywa liściaste, takie jak botwina, jarmuż lub boćwina, wzbogacają jego smak i podnoszą wartość odżywczą.

Chrupiące wontony
Ta przekąska zrobi furorę na przyjęciu, a jest niskokaloryczna i łatwa w przygotowaniu.