Kategoria: Przepisy

Dorsz z kolendrą i limonką
Pieczony filet z dorsza z dodatkiem świeżej kolendry to pyszna propozycja obiadowa, którą szybko przygotujesz.

Kotlety de volaille
Klasyczne danie zawsze sprawdzi się jako świąteczny albo niedzielny obiad.

Sposoby gotowania w kuchni śródziemnomorskiej
O wartości odżywczej i smaku potraw kuchni śródziemnomorskiej decydują nie tylko składniki, lecz także sposoby gotowania. Królują w niej sezonowe dania przyrządzone prosto i szybko. Mięso i warzywa często są gotowane we własnym sosie. Wiele potraw jest duszonych, grillowanych i pieczonych. W rezultacie mają świeży i pełny smak, którego nie przyćmiewają ciężkie śmietanowe ani maślane sosy.

Grillowany kurczak w miodzie i musztardzie
Nasz przepis na doskonałego grillowanego kurczaka jest prosty i niezawodny: marynata z miodu i musztardy nadaje mu niesamowitego smaku.

Jajecznica z warzywami
Ta wersja śniadaniowego dania dostarczy energii i witamin, a jest też zdrowszą odmianą klasycznej jajecznicy z kiełbasą.

Rolada czekoladowa z kremem malinowym
Puszysta rolada, którą pokochają zarówno dorośli, jak i dzieci. „Wisienką na torcie” jest krem malinowy.