Kategoria: Przepisy

Sandwicze z pastą jajeczną
Pyszne kanapki z pastą jajeczną domowej roboty. Proponujemy wykorzystać chleb razowy.

Razowiec na zimę
Zarodki pszenicy i otręby znajdujące się w mące razowej zawierają witaminę E i błonnik – substancje, które ulegają zniszczeniu podczas produkcji mąki białej. Dynia dostarcza dodatkowej dawki błonnika.

Brokuły i kalafior z sosem śmietanowym
Sos śmietanowy z dodatkiem bogatego w przeciwutleniacze soku marchewkowego jest równie zdrowy, jak podane z nim warzywa.

Jajka po meksykańsku
Papryka, chili, pomidory i awokado to połączenie pełne witamin, inspirowane kuchnią meksykańską.

Eskalopki cielęce z szałwią i cytryną
Eskalopki nie powinny być grubsze niż 0,5 cm ponieważ szybciej się wówczas usmażą.

Sufleciki z trzema serami
Ostre, bezmięsne sufleciki dla fanatyków serów. Wyglądają bardzo smakowicie i nadają się do podania jako przystawka.