Kategoria: Przepisy

Ciastka migdałowo-kokosowe
Ciastka migdałowo-kokosowe to wspaniały poczęstunek na deser, a także na każdą inną okoliczność. Smak ciastek zależeć będzie od jakości czekolady użytej do jego przygotowania.

Kurczak w migdałach z sosem pomarańczowo-musztardowym
Piersi usmażone w panierce z bułki tartej, migdałów i natki pietruszki, a następnie upieczone, wyglądają wyjątkowo smakowicie.

Lemon curd
Ten pyszny sos cytrynowy wykorzystacie do ciasta lub jako dodatek do naleśników czy gofrów.

Wieprzowina w sosie musztardowym
Ta wyśmienita i łatwa do przygotowania potrawa może zmienić rodzinny posiłek w prawdziwą ucztę. Podaje się ją z gotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi szczypiorkiem, marchewką i kapustą włoską. Marchewkę można ugotować na parze nad ziemniakami.

Kanapki z dolcelatte i gruszkami
Plastry soczystej gruszki, ser pleśniowy dolcelatte oraz orzechy pekan, podane na lekko opieczonych kromkach chleba, to wyjątkowo smakowite zestawienie. Chleb powinien być grubo pokrojony, wówczas przekąska będzie bogatsza w węglowodany.

Sałatka z awokado i krewetek
Awokado i krewetki dobrze się ze sobą łączą. W tym przepisie dodajemy do nich pomidory i kremowy sos z limonki, jogurtu i kolendry. Dzięki temu sałatka jest elegancka i ma zachwycający smak. I szybko się ją przygotowuje.