Kategoria: Przepisy

Placuszki
Wspaniale nadają się na szybką przekąskę. Żeby prezentowały się szczególnie ładnie, usmaż malutkie placuszki, na jeden kęs.

Pieczone warzywa korzeniowe
Pasternak i marchew są ze sobą spokrewnione, lecz choć oba warzywa zawierają dużo błonnika, pod względem odżywczym znacznie się różnią. Marchew jest wyjątkowo bogata w beta-karoten, natomiast pasternak w potas. Pieczone z imbirem i cynamonem nabierają wspaniałego smaku.

Biała zupa chili
Jeśli nigdy jeszcze nie jedliście białej zupy chili to najwyższy czas to zmienić. Jest pyszna i łatwa w wykonaniu.

Racuchy z jagodami
Racuchy możemy przyrządzić z innymi świeżymi lub mrożonymi owocami, na przykład z bananami lub duszonymi jabłkami i gruszkami.

Orientalne gołąbki z wieprzowiną
Kruche kasztany wodne, mielona wieprzowina, sos sojowy, świeży imbir i przyprawa pięć smaków składają się na smakowity orientalny farsz, którym wypełnia się liście włoskiej kapusty. Tak przyrządzone gołąbki podane z ryżem i sałatką z czerwonej papryki, cykorii i cebuli to szybkie i łatwe danie.

Makaronowy suflet
Zapiekanka makaronowo-warzywna stanie się wykwintnym daniem, kiedy pokryjemy ją z wierzchu masą z piany i posypiemy parmezanem. Danie będzie bardzo zdrowe, jeśli przygotujesz je z wielu różnych warzyw i podasz z bogatą w witaminy sałatą z cykorii oraz rukwi wodnej.