Kategoria: Przepisy
Jajka po benedyktyńsku
Do jajek po benedyktyńsku zwykle używa się szynki i sosu na bazie masła. Ta wersja jest lżejsza, lecz równie smaczna. Sos holenderski z jogurtu i szczypiorku doskonale smakuje z jajkami w koszulkach i szynką parmeńską.
Zupa „rajski ogród”
Rozmaite warzywa ugotowane w soku pomidorowym i wywarze tworzą prostą, sycącą zupę o wyśmienitym smaku. W przepisie wykorzystujemy również mrożone warzywa, takie jak brokuły, fasolka szparagowa i groszek. Mrożonki skracają czas przygotowania potrawy, a są równie wartościowe jak świeże warzywa.
Panforte z owocami i orzechami
Panforte to włoskie ciasto z owoców, orzechów, miodu i przypraw, które przyrządza się bez pieczenia. Doskonale smakuje z kawą lub likierem.
Lukrowane pączki z dziurką
Domowe pączki zawsze wygrają z tymi kupnymi, a Tłusty Czwartek jest świetnym powodem żeby je upiec.
Chińska zupa z krewetek
Ta lekka zupa, doprawiana sezamem, imbirem i anyżem, ma smak i aromat charakterystyczne dla chińskiej kuchni.
Kurczak nadziewany prosciutto
Wspaniałym dodatkiem do roladek będzie ciepła sałatka z pieczonych warzyw z dodatkiem liści różnych gatunków sałaty, skropiona oliwą z oliwek.


