Kategoria: Przepisy
Curry z jagnięciną i pikantną soczewicą
Świeżo mielone przyprawy smakują zupełnie inaczej niż gotowy proszek curry i sprawiają, że potrawa ma cudowny aromat. Najlepiej ją podawać z plackami chapatti, jogurtem i ryżem szafranowym.
Ciasto czekoladowe z polewą toffi
Ciastem czekoladowym z polewą toffi można się rozkoszować bez tracenia dużej ilości czasu na jego przygotowanie. Robi się je z czekoladowego ciasta w proszku, gotowej polewy toffi oraz bitej śmietany, a wierzch posypuje się pokruszonym batonem czekolad wym.
Sałatka z pieczywem kukurydzianym
Ta sałatka świetnie sprawdza się podczas imprez jako przekąska, ale też jako drugie śniadanie do pracy.
Półmisek warzyw z dipem orzechowym
To świetne danie na przyjęcie – nie tylko bogate w błonnik, ale i bardzo smaczne.
Smoothie z malin i buraków
Bogaty w witaminę C napój z buraków i malin, o żywym kolorze i wyśmienitej konsystencji, kusi zarówno smakiem, jak i wyglądem.
Kwaskowaty sos z bekonem
Z powodzeniem wykorzystacie ten sos do sałatek, jako dodatek do mięsa, albo warzywnych dań.


