Kategoria: Przepisy

Toskańska panzanella
Zioła można uprawiać latem w ogródku albo na balkonie, zimą zaś w doniczkach w domu. Świeże zioła są w tej sałatce o wiele bardziej aromatyczne niż suszone.

Smażone grzyby po włosku
Świeże grzyby leśne są dostępne głównie jesienią. W tej błyskawicznej potrawie smakują one wybornie. Najlepiej podawać z makaronem lub obsmażoną ciabattą oraz sałatką z podłużnych pomidorów.

Piersi kurczaka nadziewane jabłkami
Piersi kurczaka nadziewane jabłkami to danie podobne do cordon bleu, lecz z farszem z podsmażonych jabłek, cebuli, bułki i ziół, dzięki czemu zawiera znacznie mniej kalorii, tłuszczu i sodu.

Kotlety cielęce w panierce z musztardy i szałwii
Kotlety cielęce każdemu będą smakować. Piecze się je w panierce z musztardy i szałwii, dzięki czemu nabierają ciekawego smaku.

Domowy makaron z serem
Domowy makaron z serem, zapiekany z bułką tartą, jest wyjątkowo pyszny. Niepowtarzalny smak zawdzięcza własnej roboty sosowi z dwóch serów. Potrawa ta nieraz jeszcze zagości na stole.

Naleśniki
To przepis na idealne i zawsze udane naleśniki. Wystarczą ulubione dodatki i świetne śniadanie gotowe.