Kategoria: Przepisy

Polenta z pieczarkami z rusztu
Ugotowaną i ostudzoną polentę można pokroić na kawałki i opiec, tworząc doskonałe podłoże dla apetycznego przybrania. W podanym poniżej przepisie polenta ma smak sera gruyère, a przybranie jest mieszanką grzybów, orzechów włoskich i ziół.

Placek owocowy z Wyżyny Ozark
Placek z owocami jest gotowy, gdy nadzienie zaczyna bulgotać, a spód jest przyrumieniony.

Tortilla z ziemniaków i cukinii
Tortillę, najbardziej znaną hiszpańską tapa, czyli przekąskę, przyrządza się z prostych składników: jajek, cebuli i ziemniaków, które smaży się jak omlet, kroi w trójkątne kawałki i podaje na ciepło lub zimno. Do placka można dodać najróżniejsze składniki, na przykład cukinię i bekon, użyte w poniższym przepisie, albo szparagi, groszek i pieczarki.

Melonowa miseczka z likierem Pimm’s
Miąższ słodkiego melona, owoce jagodowe, gruszkę i kiwi marynuje się w likierze Pimm’s i podaje w skórce przepołowionego melona.

Sałatka warstwowa
Pyszna i zdrowa sałatka. Dzięki temu przepisowy można z niej zrobić prawdziwe dzieło sztuki, które zachwyci gości.

Strucla cytrynowa
Strucla cytrynowa jest niesamowicie smaczna dlatego idealnie sprawdzi się jako ciasto świąteczne.