Kategoria: Przepisy

Dekorowanie czekoladą
Z rozpuszczonej czekolady można zrobić polewę do ciasta lub wiele różnorodnych i ciekawych elementów dekoracyjnych. Ozdoby z czekolady nadają domowym wypiekom wykwintny wygląd.

Nadziewane muszle makaronowe
Kremowy sos z cukinii, sera ricotta i orzechów, podany do muszli nadziewanych szpinakiem i ziołami, to nawiązanie do klasycznego włoskiego przepisu.

Świeże musli owocowe
Taka świeża mieszanka płatków i pestek z soczystymi owocami urozmaici śniadanie osobom, które wcześniej jadały tylko suszone musli. Zawiera wiele świeżych składników. Polecamy na początek dnia.

Omlet tajski z makaronem
Do przyrządzenia tego omletu doprawionego chili, jajka uciera się z mąką kukurydzianą, dlatego jest on dość zwarty i łatwiej go nadziać kolorowym farszem z warzyw i makaronu ryżowego.

Makaron z kremowym sosem orzechowym
Orzechy włoskie stanowią podstawę tego kremowego sosu, przypominającego pesto. Jest on tak pyszny, że aż trudno uwierzyć, że nie przyrządzono go z tłustej śmietanki. Najlepiej podawać go z makaronem razowym. To pyszne danie bogate w błonnik i kwasy tłuszczowe omega-3 z pewnością przypadnie ci do gustu.

Rostbef z pieprzem
Soczysty rostbef z pieprzem. Jego wspaniały smak podkreśla specjalny sos chrzanowy domowej roboty. Rostbef z sosem to doskonały pomysł na obiad ze znajomymi.