Kategoria: Przepisy

Zapiekanka warzywna z mozzarellą
Masz apetyt na zapiekankę z jajek, ale nie masz ochoty przyrządzać dużej porcji? Strattę warzywną z mozzarellą piecze się w małym naczyniu żaroodpornym. Nadaje się na posiłek o dowolnej porze dnia.

Rybne taco
To wyjątkowo atrakcyjne danie rybne. Słodkie mango idealnie komponuje się z pikantnym chili, tworząc orzeźwiającą salsę. Mango jest wyjątkowo bogate w beta-karoten, witaminę C, potas i błonnik oraz zawiera enzym łagodzący dolegliwości żołądkowe. Nawet tortille ukurydziane są dobrym źródłem przeciwutleniaczy.

Ciasto pomarańczowo-cytrynowe
Ciasto pomarańczowo-cytrynowe jest gotowe w godzinę. Jest sycące, ponieważ używa się do niego maślanki, a pięknie wygląda dzięki polewie.

Zapiekanka croque monsieur
Tosty wyśmienicie smakują z mieszanką liści różnych gatunków sałaty.

Chili con queso z warzywami
Wyśmienite pikantne chili z sosem serowym najlepiej smakuje z pokrojonymi na kawałki świeżymi warzywami, bogatymi w przeciwutleniacze.

Wołowina z sosem ostrygowym
Potrawy typu stir-fry łączą w jednym daniu różnorodne składniki – mięso, warzywa i produkty skrobiowe. W tym przepisie plasterkom rumsztyku towarzyszy ryż smażony z jajkiem oraz apetyczne zestawienie czerwonej papryki i brokułów. Całość smakuje wybornie.