Kategoria: Przepisy
Mostek w sosie
Jedna porcja mostka z sosem waży tylko 90 gramów. Ograniczając wielkość porcji, łatwiej jest kontrolować ilość spożywanych kalorii.
Mała chałka
Małą chałkę dzieli się tylko na osiem kromek. To ilość w sam raz dla dwuosobowej rodziny.
Zupa z grzybów i warzyw zimowych
Podstawą tej pożywnej, zimowej zupy są kapusta i grzyby, dwa produkty bogate w fitosubstancje. Najlepiej podawać ją z cienkimi grzankami z pieczywa żytniego lub pumpernikla.
Minestrone z indykiem
Minestrone z indykiem to zupa o niskiej zawartości kalorii i tłuszczu, ponieważ używa się do niej mielonego mięsa indyka. Dzięki dodatkowi włoskiej kiełbasy jest ona lekko pikantna.
Gorąca kawa imbirowa
Rozgrzewająca kawa z imbirem wypita w fotelu pod ciepłym kocem będzie bardzo przyjemnym elementem jesiennego popołudnia.
Kanapki z pastą z oliwek
Kanapki można przygotować na kolację lub podać jako przekąskę podczas domowego przyjęcia.
Klasyczny hamburger
Taki domowy hamburger to zawsze lepsza opcja niż zjedzenie w jakimś fast foodzie.
Kurczaczek pieczony z warzywami
Resztki tego dania można dodać następnego dnia do sałatki, omletu lub przygotować z nich kanapkę.
Pierożki z nadzieniem z kurczaka
Przygotowanie tej potrawy będzie łatwiejsze, gdy użyjemy gotowego ciasta won ton, ale możemy je też zrobić samodzielnie.
Satay z kurczaka
Satay z kurczaka można przygotować jako danie główne. Można podać szaszłyki na białym ryżu, z sałatką z ogórków.