Kategoria: Przepisy
Ciastka migdałowo-kokosowe
Ciastka migdałowo-kokosowe to wspaniały poczęstunek na deser, a także na każdą inną okoliczność. Smak ciastek zależeć będzie od jakości czekolady użytej do jego przygotowania.
Kurczak w migdałach z sosem pomarańczowo-musztardowym
Piersi usmażone w panierce z bułki tartej, migdałów i natki pietruszki, a następnie upieczone, wyglądają wyjątkowo smakowicie.
Lemon curd
Ten pyszny sos cytrynowy wykorzystacie do ciasta lub jako dodatek do naleśników czy gofrów.
Wieprzowina w sosie musztardowym
Ta wyśmienita i łatwa do przygotowania potrawa może zmienić rodzinny posiłek w prawdziwą ucztę. Podaje się ją z gotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi szczypiorkiem, marchewką i kapustą włoską. Marchewkę można ugotować na parze nad ziemniakami.
Kanapki z dolcelatte i gruszkami
Plastry soczystej gruszki, ser pleśniowy dolcelatte oraz orzechy pekan, podane na lekko opieczonych kromkach chleba, to wyjątkowo smakowite zestawienie. Chleb powinien być grubo pokrojony, wówczas przekąska będzie bogatsza w węglowodany.
Sałatka z awokado i krewetek
Awokado i krewetki dobrze się ze sobą łączą. W tym przepisie dodajemy do nich pomidory i kremowy sos z limonki, jogurtu i kolendry. Dzięki temu sałatka jest elegancka i ma zachwycający smak. I szybko się ją przygotowuje.
Jajka zapiekane w pomidorach
Pomidory zawierają bardzo dużo likopenu – substancji o właściwościach przeciwnowotworowych – oraz witaminy C.
Leniwa sałatka ziemniaczana
Szybka i prosta do przygotowania sałatka z ziemniakami. Oprócz tego zawiera mnóstwo zdrowych warzyw.
Pilaw z brązowego ryżu i brokułów
Pilaw z ryżu i brokułów to świetna propozycja na zdrowy obiad. To łatwe do przygotowania danie.
Zupa gulaszowa
To pyszne sycące danie przyrządzamy z wołowiny, warzyw i klusek oraz trzech zasadniczych składników, bez których nie ma mowy o prawdziwym gulaszu – papryki, cebuli i kminku.