Kategoria: Przepisy
Pieczona flądra
Rybę przyrządza się bardzo szybko, a jest zdrowym daniem, które można serwować często na różne sposoby.
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe
Łatwe ciasto bananowo-orzechowe robi się z gotowego ciasta w proszku, co pozwala oszczędzić czas. Podajemy przepis na dwie niezbyt duże blaszki. Ciasta wystarczy dla sześciu głodnych osób.
Ziemniaki au gratin
Ta zapiekanka ziemniaczana to doskonały pomysł na proste danie obiadowe, ale też wyborny dodatek do dania mięsnego.
Steki po szwajcarsku
Te pyszne kotlety w sosie z warzywami to idealny wybór na niedzielny obiad.
Kiełbaski w sosie winno-jabłkowym
Jest to doskonałe danie na późne niedzielne śniadanie. Można je również podawać na obiad z purée ziemniaczanym i z zieloną sałatą.
Sałatka makaronowa na przekąskę
Do sałatki należy wybierać makaron, który dobrze współgra z kształtem i konsystencją innych składników.
Kurczak po nowoorleańsku
Ten kurczak dzięki dużej ilości warzyw jest bombą witaminową.
Trufle z dwóch rodzajów czekolady
Żeby wykonać ładną polewę z czekolady wystarczy ułożyć cukierki na widelcu, zanurzyć je w roztopionej czekoladzie, a następnie usunąć nadmiar polewy.
Słodka herbata korzenna
Z tak przygotowaną herbatą już dziś poczujecie klimat świąt.
Frappé pomarańczowe z mleka sojowego
Ten koktajl będzie idealne w upalny dzień.