Kategoria: Przepisy
Placek brzoskwiniowo-kokosowy
Smaczny i szybki deser na każdą okazję.
Kurczaczki z warzywami w miodzie
Delikatne mięso świetnie smakuje z batatami, pasternakiem i selerem, bogatymi w błonnik, który chroni nasz układ pokarmowy.
Kotlety schabowe z jabłkami
Apetyczny aromat kotletów schabowych z jabłkami sprawia, że domowników nie trzeba wołać do stołu. Przyrumienione na patelni kotlety piecze się z plasterkami jabłek, rodzynkami, cynamonem, goździkami i brązowym cukrem, a następnie podaje z sosem owocowym.
Jajecznica ze szpinakiem
Zielone warzywa liściaste, takie jak jarmuż i szpinak, zawierają wapń, kwas foliowy i błonnik. Te substancje odżywcze mają korzystny wpływ na serce.
Ser brie z owocami i karmelem
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Skorzystaj z naszego przepisu.
Chrupiące ciasteczka z żurawinami
Łatwe do przygotowania słodziutkie ciasteczka z żurawinami. Dodatek orzechów włoskich nadaje im wyjątkową chrupkość.
Rubinowe tartaletki owocowe
Marchewka i buraki nadają wspaniały smak i kolor nadzieniu z suszonych owoców i zwiększają jego wartość odżywczą. SKALA TRUDNOŚCI: Średnie CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 minut LICZBA…
Świderki z pieczonymi warzywami
Pieczenie jest metodą, która najlepiej wydobywa smak warzyw. Jedna porcja makaronu z pieczonymi warzywami dostarcza ponad jedną trzecią zalecanej dziennej dawki błonnika.
Rosół z ryżem i szpinakiem
Ryż, szpinak i chude indycze mięso są doskonałym źródłem witamin z grupy B, potrzebnych organizmowi do wytwarzania energii.
Sandwicze bostońskie
Sandwicze nie muszą być nudne. Wystarczy zamiast masła lub majonezu użyć do posmarowania pieczywa samodzielnie przygotowanej pasty.