Kategoria: Przepisy

Risotto z brokułami
Risotto z brokułami to świetny pomysł na obiad dla osób, które nie jadają mięsa. Danie jest pyszne i pożywne.

Naleśniki owsiane
Dzięki użyciu mieszanki maki i mielonych płatków owsianych naleśniki maja lekko orzechowy smak i dostarczają dużo błonnika. Nadzienie pieczarkowe zawiera mało tłuszczu.

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Ciasto czekoladowo-kokosowe
Przygotowanie ciasta czekoladowo-kokosowego nie zajmuje zbyt dużo czasu, ponieważ robi się je z ciasta w proszku. Gotowy placek smaruje się masą z pianek cukrowych i wiórków kokosowych, a następnie polewa roztopioną czekoladą i posypuje płatkami migdałów.

Chlebek słodowy z sułtankami
Ten pyszny słodki chlebek o wilgotnej konsystencji długo zachowuje świeżość. Najlepiej pokroić go na grube kromki i posmarować dżemem, konfiturą lub miękkim serkiem i podać do herbaty.

Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.