Kategoria: Przepisy
Markizy orzechowe espresso
Wycinając ciasteczka foremki do wykrawania można spryskać olejem w aerozolu, wówczas ciasto nie będzie się do nich przyklejało.
Omlet z łososiem i karczochami. BONUS: alternatywy
Eleganckie i pożywne danie z jajek. Wystarczy usmażyć omlet z wędzonym łososiem, aromatycznym koperkiem i kwaśną śmietaną. Podawać z pełnoziarnistym pieczywem i zieloną sałatą.
Pieczony łosoś ze smażonymi warzywami
Ocet balsamiczny dodaje naturalnej słodyczy słonym potrawom. Zawdzięcza swą ciemną barwę i smak temu, że dojrzewa w beczkach, podobnie jak wino. Do potraw, którym ciemna barwa nie służy, lepiej dodać białego octu balsamicznego.
Sałatka szpinakowa z cieciorką
Nie musimy jadać ciężkostrawnych sałatek szpinakowych z mnóstwem tłuszczu i cholesterolu. Ta chrupka, świeża i pyszna sałatka jest bogata w przeciwutleniacze, błonnik i substancje chroniące przed rakiem.
Sałatka waldorf z kurczakiem i prażonymi orzechami włoskimi
Klasyczna, amerykańska sałatka jest pikantna dzięki dodaniu chrzanu i czarnego pieprzu.
Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi
Muffinki śmietanowe z owocami leśnymi można upiec w dowolnej porze roku. Poza sezonem należy użyć do nich mrożonych malin i czarnych jagód.
Peklowany mostek wołowy
Peklowana wołowina będzie się rozpływać w ustach, jeśli zostanie pokrojona w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Grillowany tuńczyk z salsą ananasową
Salsa ananasowa doda tuńczykowi niezwykłego smaku, to doskonałe połączenie.
Letnie warzywa z grilla
Są pyszne zawsze, ale smak grillowanych warzyw można jeszcze poprawić pocierając je gałązką rozmarynu w trakcie grillowania.
Orzeźwiający koktajl malinowy
Kiedy potrzebujesz orzeźwienia przygotuj prosty koktajl z malin.