Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Orientalne żeberka

Orientalne żeberka

Choć jedna porcja orientalnych żeberek jest dwa razy mniej kaloryczna niż porcja żeberek w syropie klonowym, potrawy te smakują równie wybornie.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

370 minut

LICZBA PORCJI:

6


SKŁADNIKI:

1/4 szklanki sosu sojowego
1/3 szklanki marmolady pomarańczowej
3 łyżki keczupu
2 ząbki czosnku, posiekane
1,6 kg żeberek wieprzowych

PRZYGOTOWANIE:

1) Włożyć żeberka do wolnowaru. Wymieszać cztery pierwsze składniki. Polać sosem żeberka. Przykryć i dusić 6 godzin w niskiej temperaturze.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 273 kcal, 14 g tłuszczów (w tym 5 g NKT), 86 mg cholesterolu, 562 mg sodu, 8 g węglowodanów, śladowe ilości błonnika, 27 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x