Kategoria: Zupy

Zupa warzywna z soczewicą
Ta zdrowa zupa ma wiele odmian i można dodać do niej wszystkie warzywa, jakie mamy w spiżarni. Zamiast soczewicy można użyć cieciorki lub ulubionej fasoli z puszki.

Zupa ze słodkich ziemniaków
Ta pyszna, kremowa zupa zagęszczona jest masłem arachidowym, które dodaje jej smaku i wielu wartości odżywczych. Kusi ona bogactwem warzyw, a doprawiona jest imbirem i zielem angielskim.

Biała zupa chili
Jeśli nigdy jeszcze nie jedliście białej zupy chili to najwyższy czas to zmienić. Jest pyszna i łatwa w wykonaniu.

Zupa gulaszowa
To pyszne sycące danie przyrządzamy z wołowiny, warzyw i klusek oraz trzech zasadniczych składników, bez których nie ma mowy o prawdziwym gulaszu – papryki, cebuli i kminku.

Bulion z owoców morza
Czysty, lekki, ale intensywny w smaku bulion z delikatnych owoców morza z dodatkiem szafranu, pomidorów i cukinii. Podaje się go z bagietką oraz pikantną pastą z serka ricotta i czerwonej papryki. Jest ona o wiele lżejsza niż rouille – sos majonezowy z czosnkiem serwowany do zup z owoców morza.

Zielona zupa krem
Każdy łyk delikatnej, kremowej zupy ze szpinaku i boćwiny dostarcza dużej ilości beta-karotenu.