Kategoria: Zupy
Zupa kukurydziana z dwoma rodzajami papryki
Papryka i łagodne papryczki chili nadają tej zdrowej zupie wspaniały smak.
Gęsty rosół z indyka
Dzięki warzywom i makaronowi gęsty rosół z indyka jest bardzo treściwy. Przygotowuje się go z warzyw, które zazwyczaj mamy w kuchni: ziemniaków, marchewki, selera naciowego i cebuli.
Grecka zupa ze szpinaku z jajkiem i cytryną
Niezwykle prosta i pożywna zupa szpinakowa w mało znanym w Polsce wydaniu.
Błyskawiczna zupa z kurczaka
Ta łatwa do przyrządzenia potrawa doskonale nadaje się na szybki obiad lub kolację. Czerwona papryka, marchew i odrobina świeżych zielonych warzyw wzbogacą zwykły bulion z kurczaka, a dodatek niewielkiej ilości sherry nada mu wyjątkowy smak.
Zupy – idealne pierwsze danie
Zupy są daniem uniwersalnym. Lekki wywar lub krem z warzyw to doskonałe pierwsze danie. Treściwa zupa fasolowa lub rosół z kurczaka, z kawałkami mięsa i warzywami, stanowią pełnowartościowy posiłek.