Prosty pomysł na pysznego suma. Podając naszą potrawę gościom nie zapomnijmy o zdrowej porcji warzyw!
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
20 minut
LICZBA PORCJI:
5
SKŁADNIKI:
3 jajka
90 g mąki
90 g kaszki kukurydzianej
1 łyżeczka suszonego czosnku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
5 filetów z suma (po 170 g każdy)
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1) Ubić jajka w misce. Wymieszać mąkę z kaszką kukurydzianą, czosnkiem, solą i pieprzem w innej misce. Obtoczyć filety w jajku i w kaszce.
2) Wlać olej na patelnię. Smażyć rybę po 3–4 minuty z każdej strony.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 filet zawiera 377 kcal, 16 g tłuszczów (w tym 4 g NKT), 186 mg cholesterolu, 359 mg sodu, 24 g węglowodanów, 2 g błonnika, 32 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock