Kategoria: Przystawki

Surówka z białej i czerwonej kapusty
Paprykę można w tym przepisie zastąpić 3 dużymi, startymi marchewkami.

Prowansalska sałatka z tuńczyka
Kawałki tuńczyka, połówki ziemniaków, krucha fasolka i soczyste pomidory – każdy kęs tej kolorowej sałatki jest jak podróż do Prowansji. Najlepiej podać do niej kawałki chrupiącej bagietki.

Karczochy na specjalną okazję
Jedzenie karczochów to prawdziwa zabawa. Najpierw odrywa się listki, macza je w sosie i zdejmuje zębami miękisz, a na koniec zjada się serce.

Fasolka szparagowa bez tajemnic
Fasolka szparagowa jest smaczna i bardzo zdrowa. Może być podstawą wiosennej kuracji odchudzająco-odmładzającej. Nie należy jednak jeść jej na surowo, ponieważ zawiera szkodliwe substancje, które rozkładają się podczas gotowania.

Kremowa sałatka kukurydziana
Kukurydza w tej sałatce odgrywa najważniejszą rolę, ale to sos nadaje jej wyjątkowego smaku.

Szybki chleb razowy
Ciasto na ten chleb wyrasta tylko raz i nie trzeba go zagniatać, więc trudno o łatwiejszy przepis. Powstał on na podstawie receptury opracowanej w latach czterdziestych XX wieku przez Doris Grant.