Kategoria: Przystawki

Sos makowy
Jeśli chcemy szybko przygotować sos na bazie oleju i octu, wystarczy, że umieścimy wszystkie składniki w słoiku z zakrętką i mocno nim potrząśniemy. Po jakimś czasie olej od dzieli się od octu, a wtedy należy ponownie potrząsnąć słoikiem.

Lekki sos pieczeniowy
Ten sos jest świetnym dodatkiem do grillowanych i pieczonych mięs.

Pikantne klopsiki orientalne
Orientalne klopsiki jako przystawka na przyjęciu? Z pewnością zrobią furorę. To ostra propozycja.

Marokańska sałatka z kuskusem i jagnięciną
Sałatka rodem z północnej Afryki, kusząca aromatem kolendry i mięty. Większość jej składników można przygotować wcześniej. Jagnięcina to bogate źródło białka, a także witamin z grupy B, żelaza i cynku.

Surówka z marchewki i rodzynek
Ta surówka będzie świetnym dodatkiem do każdego mięsnego dania.

Sałata z kremowym sosem czosnkowym
Nie trzeba rezygnować z kremowych sosów do sałatek. Jogurt, bogaty w dobroczynne szczepy bakterii, stanowi bazę tego sosu, doprawionego czosnkiem, bazylią i octem balsamicznym.