Kategoria: Przystawki

Kalafior z bułką tartą
Chrupką, złocistą zasmażkę do tego prostego dania przygotowuje się zwykle, podsmażając bułkę tartą w dużej ilości masła, my zrobimy ją na oliwie. Smakuje świetnie i doskonale komponuje się z gotowanymi w wodzie lub na parze warzywami, a szczególnie z kalafiorem.

Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.

Tarta z dynią
Ciekawy, choć wymagający pod względem liczby składników przepis. Tarta z dynią to potrawa dla wymagających smakoszy.

Smażone ziemniaki
Ziemniaki usmażone z cebulą to pyszny dodatek do wielu dań, który będzie stanowił ciekawą alternatywę dla ugotowanych ziemniaków.

Sałatka ziemniaczana z bresaolą i sosem chrzanowym
Sałatka ziemniaczana jest najbardziej popularna w wersji kalorycznej i tłustej, lepiej ją jednak przygotować z dodatkiem chudego serka śmietankowego oraz sosu chrzanowego na bazie jogurtu. Ugotowane, ciepłe ziemniaki miesza się z sosem i podaje z bresaolą, czyli włoską suszoną wołowiną.

Krewetki tygrysie z salsą paprykową
Salsą nazywa się meksykański sos z owoców lub warzyw. Salsa z pomidorów, papryki i chili wspaniale smakuje z grillowanymi krewetkami, podawanymi z melonem i chrupiącym chlebem.