Kategoria: Przystawki

Dressing z serem pleśniowym
Dressing z sera pleśniowego można wykorzystać do sałatek, ale świetnie smakuje tez podany jako dip do surowych warzyw.

Słodki chleb kukurydziany
Kawałki słodkiego chleba kukurydzianego to wspaniałe dopełnienie każdego dania, od pieczonego kurczaka po meksykańskie chili. Z tego samego ciasta można upiec babeczki.

Chlebki naan
Naan to indyjski płaski chleb tradycyjnie pieczony na gorących ściankach glinianych pieców tandoor. Wisząc w piecu, rozciąga się on pod własnym ciężarem, uzyskując łezkowaty kształt. Ten przepis pozwala błyskawicznie upiec taki leciutki i miękki chlebek w opiekaczu. Przygotowywanie go, to mnóstwo zabawy.

Marynowane krewetki
Wartościowa przystawka z marynowanymi krewetkami. Jest łatwa i szybka do przygotowania.

Kalafior z bułką tartą
Chrupką, złocistą zasmażkę do tego prostego dania przygotowuje się zwykle, podsmażając bułkę tartą w dużej ilości masła, my zrobimy ją na oliwie. Smakuje świetnie i doskonale komponuje się z gotowanymi w wodzie lub na parze warzywami, a szczególnie z kalafiorem.

Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.