Kategoria: Obiady

Pulpety z sosem do spaghetti
Masz ochotę na tradycyjne danie włoskiej kuchni? Wypróbuj pulpeciki z sosem do spaghetti. Kuleczki z mielonej wołowiny i wieprzowiny piecze się, a następnie dodaje do sosu pomidorowego własnej roboty.

Kremowa zupa z kurczaka z curry
Ta zupa to szybkie i lekkie danie, które zasmakuje nawet najwybredniejszym domownikom.

Dip z buraczków
Pyszny dip z buraczków. To idealna przystawka.

Mięso i nereczki w cieście
W tym przepisie tradycyjne kruche lub francuskie ciasto zastąpimy ciastem filo, które jest lżejsze i mniej tłuste. Danie podaje się z dużą ilością warzyw, takich jak świeżo ugotowana marchewka i groszek cukrowy oraz ziemniaków, które dostarczają organizmowi skrobi.

Klops nadziewany szpinakiem
Klops ten jest wyjątkowo soczysty i lekki, bo dodajemy do niego płatki owsiane i warzywa. Pokrojony w plastry wygląda bardzo apetycznie. Najlepiej go podawać z pieczonymi ziemniakami, cukinią i czerwoną cebulą.

Gołąbki w liściach winogron
Nadziewane liście winogron to popularna potrawa kuchni bliskowschodniej i śródziemnomorskiej. Wybraliśmy greckie nadzienie z jagnięciny i ryżu, które urozmaiciliśmy warzywami.