Kategoria: Obiady

Kurczak w sosie maślanym
Ten kurczak to danie kuchni indyjskiej, które pod nazwą butter chicken jest popularne na całym świecie. Sos zawiera m.in. pomidory, cebulę, śmietanę, czosnek i imbir, kardamon, cynamon, kurkumę, kmin rzymski, chili oraz kolendrę i kozieradkę.

Tajskie zielone curry z żabnicą
To bardzo aromatyczna potrawa! Świetnie smakuje z ryżem jaśminowym oraz sałatką z kapusty pekińskiej albo różyczek brokułów usmażonych z czosnkiem i odrobiną sosu sojowego. Składniki potrzebne do przygotowania zielonej pasty curry kupimy w sklepie z żywnością orientalną.

Łosoś z salsą z mango
Salsa z mango będzie doskonałym dodatkiem też do innych tłustych ryb z grilla, takich jak tuńczyk, miecznik i makrela.

Wywar warzywny
Wywar można przechowywać w lodówce do trzech dni. Jeśli w tym czasie go nie zjesz możesz go zamrozić.

Kurczak z ziemniakami i kolorową papryką z patelni
Potrawy z kolorową papryką ślicznie wyglądają. Warzywo to zawiera też dużo beta-karotenu i witaminy C.

Sałatka z buraków i fety
Szybka do przygotowania sałatka pełna ważnych witamin i składników odżywczych.