Kategoria: Obiady

Chowder ze śledziem i kukurydzą
Chowder to gęsta kremowa zupa często z dodatkiem ryby i kukurydzy. Z wędzonych śledzi, kukurydzy, porów, ziemniaków i ziół powstanie wyśmienite sycące danie. Najlepiej smakuje z chrupiącymi bułeczkami.

Polędwiczka duszona z warzywami
Ciekawy pomysł na wielkanocne danie główne. Wieprzowa polędwiczka z dodatkiem mnóstwa warzyw. Wyjątkowy smak nada jej wywar drobiowy.

Letnia zupa jarzynowa
Mieszanka różnych warzyw dostarcza wielu różnych witamin i soli mineralnych.

Sałatka z kaczką i przyprawą pięć smaków
Tę sałatkę warto przyrządzić, kiedy zostało nam trochę pieczonej kaczki z poprzedniego dnia. Możemy wtedy użyć mięsa z wszystkich części, nie tylko z piersi.

Baranina w chlebie pitta
Ciepła pitta wypełniona pikantną baraniną i kruchą sałatą to północnoafrykańska potrawa na szybki i smaczny lunch. Chudą baraninę smaży się z czosnkiem, imbirem, sosem harissa i miętą.

Makaron z fetą i miętą
Warto kupić fetę w oliwie. Oliwę tę można będzie wykorzystać do doprawienia makaronu.