Kategoria: Obiady

Francuska zupa cebulowa
Pyszna i pożywna zupa cebulowa. Do przygotowanego wywaru wołowego dodajemy skarmelizowaną cebulę z dodatkami.

Jagnięcina z morelami i ryżem
Potrawa ta została zainspirowana kuchnią Maroka, gdzie często dusi się mięso z owocami. Przygotowana z marynowanej jagnięciny, grzybów i ziół duszonych powoli z suszonymi morelami wspaniale smakuje z kapustą i świeżą miętą.

Risotto z brokułami
Risotto z brokułami to świetny pomysł na obiad dla osób, które nie jadają mięsa. Danie jest pyszne i pożywne.

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Stek z indyka z szalotką i czosnkiem
Grillowanie indyka pod pokrywą pozwala skrócić czas pieczenia nawet o jedną trzecią. Warto jej użyć jeśli chcemy szybciej zjeść to danie.

Enchilady z kurczakiem i serem zapiekane w salsie
Dania meksykańskie są pyszne, a przy tym łatwe do przygotowania. W przypadku tej potrawy wystarczy posmarować tortille sosem salsa, nałożyć na nie nadzienie z kurczaka i ser, zwinąć placki, a potem upiec na warstwie salsy. Jeśli nadzienie wypadnie z roladek podczas pieczenia, można rozłożyć je na enchiladach już na talerzu.