Kategoria: Obiady

Grillowana pierś z kurczaka po indyjsku
Smakowite danie z kuchni indyjskiej. Zaskocz swoich znajomych nowym podejściem do kurczaka.

Eskalopki z indyka w sosie miodowo-cytrusowym
Owoce cytrusowe są znakomitym dodatkiem do dań z drobiu, a szczególnie do indyka, który sam nie ma zbyt wyrazistego smaku. W tym przepisie pomarańcze, cytryna, miód i szalotki tworzą aromatyczny sos do eskalopek, podawanych z fasolką szparagową. Dobrym dodatkiem są gotowane na parze młode ziemniaki.

Calzone z pieczoną papryką
Calzone to rodzaj pizzy, która kształtem przypomina duży pieróg. W tym przepisie nadziejemy ją pokrojonym w kostkę mięsem kurczaka, oliwkami, pieczoną papryką, świeżą bazylią i mozzarellą. Jest to doskonałe danie na lunch lub piknik.

Stir-fry z cynaderkami cielęcymi
Potrawa ta to bardzo oryginalny sposób podania cynaderek. Przyrządzamy je z chińskim makaronem jajecznym i kruchymi warzywami w czosnkowym sosie z czarnej fasoli.

Sos dijon do warzyw
Ten sos najlepiej komponuje się z ugotowanymi warzywami, takimi jak brokuły albo fasolka szparagowa.

Wątroba wołowa z papryką i cebulą
Niezwykle pożywna wątrobowa wołowa podana z dodatkiem warzyw. W naszej propozycji zawiera mnóstwo witamin.